توصيه هايي براي از بين بردن بوي بد دهان روزه داران
یک متخصص تغذیه گفت: التهاب لثه، باقی ماندن غذا بین دندانها، عفونتهای تنفسی، سینوزیت، مشکلات گوارشی، بیماری دیابت، استفاده از غذاهای گوگرددار مثل سیر و پیاز و استعمال سیگار از علل شایع بوی بد دهان است که قابل پیشگیری و درمان است.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: استفاده منظم از مسواک، نخ دندان، دهانشویههای ضدعفونیکننده حفره دهان، درمان عفونتهای تنفسی و سینوزیت، درمان التهاب معده و درمان دیابت به طور قابل ملاحظهای بوی بد دهان را کاهش میدهند.
شمس نورایی افزود: در ماه مبارک رمضان بویی که در دهان روزهداران ایجاد میشود، میتواند ناشی از عوامل غیرقابل پیشگیری شامل خالی بودن معده و خشکی دهان باشد و به علت کاهش جریان بزاق دهان که هنگام روزهداری پیش میآید، تخمیر مواد غذایی نسبت به ایام عادی بیشتر اتفاق میافتد. و توصيه كرد: روزهداران با مرطوب نگهداشتن دهان و شست وشوي يك تا 2 مرتبه دهان با آب در طول روز، بوي بد دهان را كاهش دهند.
همچنین وی ادامه داد: مصرف زیاد آب و میوههای تازه در فاصله افطار تا سحر و پرهیز از مصرف زیاد ادویه، غذاهای چرب، قهوه، نوشیدنیهای گازدار و بودار، پیاز و سیر، غذاهای پرگوشت و استعمال سیگار در ایام روزهداری میتواند به طور قابل ملاحظهای از خشکی دهان پیشگیری کرده و بوی بد دهان را کاهش میدهد.
این متخصص تغذیه بیان داشت: استفاده از عصاره نعناع یا عرق نعناع قبل از خوابیدن و پس از خوردن سحری میتواند در درمان مشکلات گوارشی ناشی از تخمیر مواد غذایی و ایجاد بوی بد دهان کمک ویژهای کند.
شمس نورایی اظهار داشت: مصرف عصاره نعناع، سایر مشکلات گوارشی شامل ورم معده، نفخ، دلپیچه، تهوع و کرامپهای شکمی که در این ایام شیوع دارد، را نیز درمان میکند.