چکیده پایان نامه شکر از دیدگاه قرآن و سنت
عنوان: شکر از دیدگاه قرآن و سنت
محقق:اکرم جوانمرد
تاریخ دفاع: 89/9/9
چکیده
موضوع تحقیق شکرازدیدگاه قرآن وسنت است شکرگزاری به معنای تصورویادآوری نعمت توأم با نوعی تواضع وفروتنی می باشدکه اصول اساسی درآن علم، حال وعمل می باشدکه علم عبارت است از شناخت نعمت از نعمت دهنده وحال عبارت است از شادبودن به نعمت دهنده توأم با خضوع وفروتنی واصل سوم عمل که براثرشادی حاصل از شناخت منعم به وجود می آیدکه ازطریق زبان، رفتار وجوارح انجام می گیرد .قرآن نیز به این امر مهم اشاره دارد وکسانی را مانند ابراهیم، نوح، بهشتیان و… را به عنوان شاکران یاد می کند وعلت شکرگزاری آنان را به صورت جداگانه ای به تحلیل وبررسی می پردازد .از نظر بزرگان برترین ووالاترین مرحله ی شکر گزاری اعتراف به عجز در مقابل نعمت های خداوند است .
شکر دارای آثار فراوان است که از آن جمله : عبودیت ، اخلاص، بصیرت ، درک آیات الهی ، هدایت و… است . وعوامل به وجود آوردن روحیه سپاس درافراد عبارت است از ایمان، اطاعت ، تقوا ، حمد و… که در قرآن به صراحت به آن ها اشاره شده است.
حال باید گفت موانعی از به وجود آمدن روحیه سپاس در انسان جلوگیری می گند که عبارت است از ابلیس ، استجابت دعا ، شرک و… ولی مهم ترین واساسی ترین عامل در جامعه اسراف وزیاده روی در کارها می باشد چرا که فردرا ازیاد خداوند غافل کردن وراه کفر وناسپاسی رابرای اوباز خواهد کرد.
بنابراین با توجه به آثارعدم شکر گزاری وآثار مثبت شکر گزاری بهتر است راه سپاس را درپیش گرفت تا از بهره های دنیوی واخروی آن بهره برد چرا که شکر نعمت باعث ازدیاد نعمت وکفران نعمت باعث زوال آن خواهد شد .