خوردن انواع خرما و خوش اخلاقی نوزاد
یکی از مهم ترین میوه هایی که خوردن آن به خانم های باردار توصیه شده خرماست. البته خرما به چند شکل از جمله رطب و خرمای سیاه در بازار موجود است که هرکدام خواصی دارند.
در کتاب«بحارالانوار» از پیامبراکرم صلی الله علیه و آله و سلم نقل شده که آن حضرت فرموده اند: «زنان آبستن در آخرین ماه های بارداری خود خرما بخورند تا فرزندانشان خوش اخلاق و بردبار شوند.»
خدا در آیات 25 و 26 سوره مریم خطاب به آن حضرت می فرماید: «شاخه درخت نخل را تکان بده تا برای تو رطب تازه فرو بریزد. از آن خرما بخور و آب بنوش تا چشمت به جمال فرزندت روشن شود». خدا در این آیات رطب را به عنوان بهترین و کامل ترین غذا برای زن باردار و زائو معرفی می کند.
البته باید توجه داشت که رطب میوه درخت نخل است و قبل از اینکه به طور کامل به خرما تبدیل شود، به آن رطب گفته می شود. در تفسیر برهان به نقل از پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نوشته شده: «نخستین چیزی که زن زائو باید تناول می کند رطب است». مردم به حضرت عرض کردند یا رسول الله! اگر زمان رطب نباشد چه کنیم؟ آن حضرت در پاسخ فرمودند: «هفت عدد خرمای مدینه به زائو بدهید و اگر نباشد، هفت عدد خرما از خرمای شهرهای خود؛ به این دلیل که خداوند متعال فرموده به عزت و جلال و عظمت و رفعت خود قسم، زائویی که در روز تولد فرزندش رطب میل کند اگر پسری آورد، آن فرزند حلیم (بردبار) شود و اگر دختر باشد او نیز حلیمه خواهد بود.»
در کتاب «خصال» شیخ صدوق از امام علی علیه السلام روایت است که فرموده اند: «بهترین غذای زن باردار خرمای تازه است و هیچ دارویی برای او بهتر از خرما نیست». دستورالعمل های متنوعی درباره شیوه مصرف خرما برای خانم های باردار وجود دارد اما بهترین سفارش این است که علاوه بر خوردن روزانه چند دانه خرما در روزهای بارداری، این دستورالعمل نیز رعایت شود:
ماه اول بارداری:
سفارش شده که زن باردار هر روز سوره مبارکه قدر را بر دو عدد خرما بخواند و آن را به صورت ناشتا میل کند.
ماه نهم بارداری:
توصیه شده که زن باردار هرروز سوره مبارکه دهر را بر کمی شیر و خرما بخواند و آن را به صورت ناشتا میل کند. اهمیت مصرف روزانه خرما تا اندازه ای است که پیامبراکرم و حضرت امیر علیهم السلام فرموده اند: «زنان در موقع حمل و در حالت نفاس خرما بخورند چرا که فرزندانشان را باهوش و باحوصله می کند.»